Nakrycia stołów

Jak przygotować nakrycie stołu?

Dla każdego gościa na stole przygotowuje się nakrycie. Na jego kształt mają wpływ: menu zaplanowane na przyjęcie, sposób podawania potraw oraz charakter przyjęcia.

Nakrycia do poszczególnych przyjęć, czy rodzaju  menu mogą się od siebie różnić jednak pamiętajcie, że pewne elementy nakrycia nie ulegają zmianie.

Oto one:

  • Środek nakrycia stanowi serweta dla gościa lub talerz,
  • Po prawej stronie znajdują się noże i łyżka do zupy,
  • Po lewej stronie widelce,
  • Nad serwetką sztućce do deseru.
  • A u góry po prawej stronie kieliszki i tumbler.
0 0 votes
Article Rating
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Czy zgadzasz się na użycie plików cookie do udostępniania funkcji mediów społecznościowych i analizowania naszego ruchu?
Polityka prywatności
TAK
NIE